Hygiejneprisen 2010-2013

 

Årets Hygiejnevirksomhed 2010

I 2010 løb Døgninstitutionen Skelbakken med prisen.









Dommererne fremhævede det imponerende arbejde, som Døgninstitutionen har gjort for at fremme hygiejnen på arbejdspladsen - en indsats der har halveret medarbejdernes sygefravær.

Tillige var man glade for brugen af arbejdsdragt, strategi for uddannelse af nye medarbejdere, udpegelsen af ansvarspersoner, implementeringen af viden og i det hele taget den ledelsesmæssige tilgang til en sundhedsfaglig opgave på en pædagogisk institution.


Nominerede til Årets Hygiejnevirksomhed 2010

1. MRSA Enheden i Region Sjælland har nomineret institutionen Skelbakken i Karlslunde, hvor personalet er pædagogisk og ikke sundhedsfagligt uddannet - men havde jo alligevel hygiejniske problemstillinger og udfordringer. Det er nu løftet - læs mere her.


2. Nybodergårdens Plejehjem er blevet indstillet til prisen af Københavns Kommune for et vedvarende projekt om holdningsændringer ang. håndhygiejne - se video herunder - eller læs mere her.

















3. Aalborg Kommune er blevet indstillet til prisen af Birgitte Pedersen, Infektionshygiejnen i Region Nordjylland for et håndhygiejneprojekt i kommunens daginstitutioner - se video herunder - eller læs mere her.

Hygiejneprisen 2011






Søndermarkskolen
I 2011 vandt Søndermarkskolen - indstillet af Frederiksberg Kommune - og tillykke med det. De primære kriterier bag valget var den ledelsesmæssige forankring og det brede, systematiske og langsigtede kvalitetsløft, der samtidig blev monitoreret for sin effekt. Et stort tillykke til Søndermarkskolen.





Nominering nr. 4
Statens Serum Institut har nomineret Landsforeningen af polio-, trafik - og ulykkesskadede (PTU) for sit langsigtede arbejde for at etablere mål, strategi og handling på hygiejneområdet på tværs af fagområder, afdelinger og ledelsesplaner - læs mere her.






Nominering nr. 3
Frederiksberg Kommune har nomineret indsatsen for bedre læring og forståelse omkring håndhygiejne på Søndermarkskolen. En gennemgribende undervisnings- og instruktionsindsats, der ikke blot har sørget for en systematisk påvirkning af vaner, men også påviseligt ført til en markant lavere sygefraværsprocent blandt elever, lærere og pædagoger. Læs mere her.

Nominering nr. 2
Frederiksberg Kommune har nomineret sit langsigtede projekt i Dagplejen for sit omfattende uddannelses- og træningsprojekt indenfor bl.a. puslesituationer, hygiejne uden for hjemmet og almen rengøring, der har været en del af en systematisk hygiejnefremmende indsats. Læs mere her.




Nominering nr. 1
Vi har fra Infektionshygiejnen i Region Nordjylland modtaget en nominering af Brønderslev Kommune - og tillykke med nomineringen skal det lyde herfra. Årsagen er bl.a. de “visionære tiltag”, der på trods af andre besparelser har gjort hygiejne til et prioriteret emne i kommunen. Læs mere om begrundelsen for nomineringen her.



Mere om konkurrencen
Vinderen vinder udover æren også retten til ubegrænset at anvende prisvinderlogoet:








Hygiejneprisen 2012
Et stort tillykke gik derfor til vinderen af Hygiejneprisen 2012 - Amager Hjemmepleje for deres omfattende, målrettede og engagerede projekt for at fremme hygiejnen i hele organisationen - både til gavn for borgere, pårørende og ansatte. Man læse mere om deres projekt under nomineringerne herunder.









En serie stolte og glade vindere fra Københavns Kommune i 2012; Evy Ravn, Cecilie Mathorne, Linda Tougaard, Lis Grønkjær, samt Rådets formand, Susanne Knøchel.


Hygiejneprisen 2012

I 2012 fik vi fem nomineringer:

Nominering nr. 1 - Amager Hjemmepleje
Hjælpergrupper og sygeplejersker har opdateret viden og nytænkt rutiner mht. håndhygiejne og infektionshygiejne - projektet har dog omfattet samtlige 350 ansatte. Læs mere her: AmagerHygiejnepris2012.docx og her: TalFaktaAmager.doc

Nominering nr. 2 - Lektor Michael René
Lektor Michael René har gennem sit virke utrætteligt og målrettet arbejdet for bedre status for og viden om hygiejne og rengøring blandt danskerne.

Nominering nr. 3 - Vallensbæk Kommune
Vallensbæk Kommune har nomineret deres skoleprojekt, “Ren med Renen René”, der gennem bl.a. teater og humor har leget viden om hygiejne og god forebyggelse ind i skolebørnene i kommunen. Læs mere her: VallensbækHygiejnepris2012.docx - plakaten og billedet her til venstre er blot nogle eksempler på den lokale kreativitet.

Nominering nr. 4 - Høje Taastrup Kommune
Response Danmark har nomineret Høje Taastrup Kommune for sin indsats for at reducere lugtgener på skoletoiletter i kommunen. Læs mere NomineringHTK2012.doc.

Nominering nr. 5 - Zelected Foods
Virksomheden har egenudviklet en hygiejnisk dispenser til håndtering af diverse slik og nødder i styksalg. Se mere i videoen her ved siden af.

Årets Hygiejnepris - en konkurrence for virksomheder og institutioner - se reglerne her

Skoletoiletdagen - en temadag for skoleledere, lærere, elevråd og forældre - se www.skoletoiletdagen.dk

Hygiejneugen 2014 - hovedsponsorer:




















Hygiejneugen 2013 - medsponsorer:

Vindere af Årets Hygiejnepris!

Med konkurrencen søger Rådet hvert år at sætte fokus på en aktiv virksomhed, institution eller organisation, der har gjort en særlig indsats for bedre hygiejne.

Læs om tidligere nomineringer og prisvindere herunder - og bliv både inspireret til at stille op til konkurrencen og gerne til at arbejde for en bedre hygiejne i jeres egen virksomhed, organisation eller institution.

Årets Hygiejnepris 2013

Det er vores store glæde at kunne fortælle, at vinderen af Hygiejneprisen 2013 blev Sundhedsstyrelsen for Forebyggelsespakken om hygiejne, der efter Rådets mening har et betydeligt potentiale til at påvirke folkesundheden i Danmark.

Vi giver et varmt tillykke til Sundhedsstyrelsen og også til de andre nominerede til prisen - og takker samtidig for den store interesse og indsats som jo grundlæggende ligger bag alle nomineringerne.

Læs mere om retningslinjerne og baggrunden for prisen længere nede på siden - men først og fremmest håber vi, at man vil kigge på de enkelte kandidater og lade sig inspirere af deres initiativer og tiltag - der er nemlig utrolig mange muligheder at tage fat på, hvis man gerne til arbejde med at forbedre hygiejnen.


Der var 8 kandidater til årets pris:

  1. 1.Tina Amstrup Poulsen, Tandklinikassistent Vejen kommunale Tandpleje
    Nomineret af tandklinikassistenst Heidi Physalis Madsen, Vejen Kommune. Læs motivation; TAP - Vejen Kommune.doc.

  2. 2.Hygiejnepiloterne, Ældrecentret Nygårds Plads
    Nomineret af udviklingssygeplejerske Susanne Parbst, Brøndby Kommune. Læs motivation; Hygiejnepiloterne - Brøndby.doc

  3. 3.Ældre- og specialområdet, Køge Kommune
    Nomineret af sektionsleder Lone Skou, Køge Kommune. Læs motivation; Ældre&Special - Køge.doc

  4. 4.Amager Tandplejecenter
    Nomineret af Rasmus Frich, Amager Tandplejecenter. Læs motivation; AmagerTandpleje.doc

  5. 5.Bakkegårdsskolen, Gentofte Kommune
    Nomineret af borgmester Hans Toft, Gentofte Kommune. Læs motivation; Bakkegård - Gentofte.pdf

  6. 6.Jens Kjølseth Møller fra Sygehus Lillebælt
    Nomineret af Plum A/S. Læs motivation i tre dele; JKM1.pdf, JKM2.pdf og JKM -  udviklingen af cKIT.mp4

  7. 7.michaelrene.com
    Nomineret af Michael René, Professionshøjskolen Metropol.

  8. 8.Sundhedsstyrelsen, Forebyggelsespakken om hygiejne
    Nomineret af sundhedschef Mette Bill Ladegaard, Nyborg Kommune. Læs motivation; Forebyggelsespakke - Nyborg.docx