Hygiejneprisen

Med konkurrencen søger Rådet hvert år at sætte fokus på en aktiv virksomhed, institution eller organisation, der har gjort en særlig indsats for bedre hygiejne.

Vi håber, at mange år for år vil blive både inspireret til at stille op til konkurrencen og til vedvarende at arbejde for en bedre hygiejne i jeres egen virksomhed, organisation eller institution.

Hvordan vinder man Hygiejneprisen?

Man kan nominere et projekt, et produkt, sin egen virksomhed, nogle man beundrer eller en kunde eller samarbejdspartner – fx et hospital, et plejehjem, en børnehave eller lignende – og på den måde søge at hædre deres gode initiativ og strategier.

Nominering skal sendes som word, video, powerpoint eller lignende – og så vidt muligt indeholde følgende:

  • Hvem nomineres?
  • Hvad er der gjort/ændret/besluttet/foretaget, som fører til nominering? (herunder gerne elementer som hvor mange det omfatter, hvor længe en tidsperiode, hvilken effekt det har haft (og hvordan man har målt), hvordan er det forankret i organisation eller ledelse ol.)
  • Hvorfor anses dette for prisværdigt?

Kontakt os gerne for mere information på raad@bedrehygiejne.dk.

Hvem skal det være i år? Læs mere herunder om konkurrencen og tidligere vindere. Alle nomineringer offentliggøres her på siden inden prisoverrækkelsen, der sker på Rådets GF/konference.Er det tid til at nominere din kandidat?

Hygiejneprisen 2023

I 2023 vandt Viborg Kommunes Hygiejneorganisation Hygiejneprisen. Viborg Kommune fremhæves blandt andet for sin evne til at fastholde fokus på hygiejne. Her har deres 140 hygiejneambassadører og deres arbejdsmiljøledere har sat god hygiejne på dagsordenen i hele kommunen.

Læs mere om vinderen af Hygiejneprisen 2023 her.

Hygiejneprisen 2022

I 2022 gik prisen til Maria Nielsen fra Køge kommune.


Læs mere i Fagbladet FOA

Hygiejneprisen 2021

Vinderen i 2021 var Medicinsk Afdeling C på Sygehus Lillebælt.

Hygiejneprisen 2020

Vinderen i 2020 var Lolland Kommune og hygiejnesygeplejerske Anette Christiansen.
Årsagen var det store arbejde man har gjort for at strukturere, samle og styrke hygiejneindsatsen i kommunen – både i corona-tiden, men i høj grad også den baggrund af organisation, der har gjort tiltag og omstilling til pandemi-indsatsen mulig.

Der var store virtuelle klapsalver på Rådets konference og generalforsamling 24. november, da vinderen blev annonceret.

Se Anette Christiansen fortælle mere herunder.

Hygiejneprisen 2019

Vinderen af Hygiejneprisen 2019 blev Sønderborg Kommune, hvor især den strategiske forankring var et element, som dommerkomiteen lagde stor vægt på. Prisen blev også overrakt til et arrangement i Sønderborg Kommune d. 22. oktober 2019, hvor hele arbejdsmiljøorganisationen var inviteret – og hvor der også blev overrakt priser til de lokale hygiejne-ildsjæle.

   

Nominerede i 2019 var
Børn & Unge – Aarhus Kommune
Arbejdsmiljøorganisationen – Sønderborg Kommune
Saninudge
Ældre & Sundhed – Lolland Kommune

 

Hygiejneprisen 2018

I 2018 vandt Mariagerfjord Kommune – Sundhed og Ældre Hygiejneprisen for en dedikeret og inspirerende indsats for at reducere urinvejsinfektioner gennem bedre hygiejne og datadrevet monitorering.

Indsatsen har ikke blot givet anledning til færre infektioner, men også mindre antibiotikaforbrug og bevidsthed om kvalitetsudvikling – og desuden inspiration til nationale initiativer for forebyggelsesorienterede initiativer for mindre antibiotikaforbrug.

Hygiejneprisen 2017

I 2017 vandt Ballerup Kommune – pilotprojektet Toilet Heaven Hygiejneprisen for sin målrettede indsats for at løfte hygiejne, trivsel og tilfredshed med skolernes toiletter – til gavn for både kort- og langsigtede resultater.

De nominerede i 2017
Ballerup Kommune – pilotprojektet Toilet Heaven – læs mere
Københavns Kommune – Hjemmeplejen Indre By/Østerbro – læs mere

Hygiejneprisen 2016
Vinderen blev TEC, der blev nomineret af FOA for sit arbejde med at optimere undervisningsmiljøet på skolen – læs mere her. Udover æren (og lidt chokolade) vandt skolen også retten til anvendelsen af vinderlogoet her:

Vinderen blev afsløret ved prisoverrækkelse på Rådets konference i Nyborg september 2016 – læs mere om dagens program her.

dsc_2309Billede fra prisoverrækkelsen.

Andre nominerede i 2016
1. Projekt Brugerdreven Innovation – nomineret af Sygehus Sønderjylland – læs mere
2. Hygiejnesygeplejerske Omong Mortensen, Køge – nomineret af MRSA Enheden, Region Sjælland – læs mere
3. Hudevad Care – nomineret af Ribe Jernindustri – læs mere
4. VG Regions kommuner – nomineret af HYFS, VG Region – læs mere
5. TEC – nomineret af FOA – læs mere

Tidligere vindere omfatter Kolding Kommune, Tandplejen i Sønderborg Kommune, Sundhedsstyrelsen, Amager Hjemmepleje, Søndermarkskolen på Frederiksberg og Døgninstitutionen Skelbakken – hvilket i sig selv viser hvor stort et spænd og kreativitet, der findes i arbejdet med hygiejne i Danmark.